За тези които не знаят ,въпреки че беше споменато това е НЕПРЯК свободен :) В такъв случай футболиста няма право да бие директно ,без докосване , рикошет или нещо подобно:) Ако забележите играча преди този дето вкара гола е докосна леко с долната част на обувката
За чудещи се! В наказателното поле пряк свободен удар не се изпълнява. Това е двоен фал (за още по неразбиращите, някой от съотборниците му трябва да докосне топката преди да бие, към вратата). ;)
Това е НЕпряк свободен удар, затова идеята беше първо някой да я докосне, преди да се бие топката към вратата. В наказателното поле при пряко нарушение се изпълнява дузпа, а тука топката не беше на бялата точка, следователно е непряк или както му казваме разговорно, понеже не знам дали е много правилно - "фрики" ;)